Diabetes Mellitus

Onze praktijkverpleegkundige Mieke Verstijnen begeleidt alle patienten met diabetes (suikerziekte). Bij diabetes is het belangrijk dat u zich regelmatig laat controleren om de ziekte zo goed mogelijk in te stellen. Dit kan met leefstijladvies, medicijnen (pillen) en insuline (spuiten).

Diabetes is een lastige ziekte, omdat het niet direct veel klachten geeft, maar wel voor veel complicaties op de langere termijn kan zorgen.

Als u diabetes heeft, dan zal de praktijkverpleegkundige u elke 3 maanden controleren. Jaarlijks zal er een uitgebreider onderzoek plaatsvinden met ook bloed- en urineonderzoek. Na de controle zullen de resultaten worden besproken met uw huisarts en wordt de behandeling zonodig aangepast. Ook voor de instelling op insuline en de begeleiding hiervan insuline kunt u bij onze praktijkverpleegkundige terecht.

Heeft u nog geen suikerziekte, maar heeft u klachten die hierop kunnen wijzen (zoals dorst, veel drinken, veel plassen, vermoeidheid)? Laat dan bij de assistente eens uw nuchtere suikergehalte in het bloed bepalen.