Recepten

Als uw huisarts nieuwe medicijnen voorschrijft, dan wordt het recept dezelfde dag doorgemaild naar uw apotheek (apotheek van Poppel, apotheek Wijchen Zuid of Mediq apotheek Kilian). U kunt dit recept dan dezelfde middag na 16:00 uur ophalen bij uw eigen apotheek. Gaat het om medicijnen die u direct nodig heeft, dan kunt u die gelijk ophalen bij de apotheek (bijvoorbeeld voor pijnstillers of antibiotica).

Bent u niet in staat om uw medicijnen zelf op te halen, dan kunt u bij het aanvragen van het recept vragen of de apotheek het bij u thuis komt bezorgen.

Heeft u een herhaalrecept nodig, dan kunt u dat op drie verschillende manieren aanvragen:

Receptenlijn

Als u belt met onze praktijk hoort u een keuzemenu. U drukt 2 voor het aanvragen van herhaalreceptuur. U spreekt dan een bandje in met uw naam en geboortedatum, de naam van het medicijn/medicijnen die u nodig heeft en de hoeveelheid en het gebruik (bijvoorbeeld 90 stuks, 1 maal daags 1 tablet). De doktersassistente luistert het bandje af en maakt de recepten in orde, die na controle van de huisarts naar de apotheek worden verzonden.

Persoonlijk contact met doktersassistente

U kunt ook bellen met de doktersassistente en de recepten telefonisch aan haar doorgeven. U drukt 3 in het keuzemenu voor de doktersassistente. Zij kan u verder helpen.

Online via Uwzorgonline/ patiëntenomgeving

Via Uwzorgonline kunt u ook online een herhaalrecept aanvragen. U kunt zich via de rode knop patiëntenomgeving zich aanmelden en gebruik maken van eRecept.

Via internet

Ook via internet kunt u herhaalrecepten aanvragen. Klik hieronder op de link van uw eigen apotheek. U komt dan direct in het menu voor het aanvragen van uw medicatie. De apotheek zal de aanvraag ter goedkeuring voorleggen aan de huisarts en deze vervolgens voor u klaarleggen.